Zoeken
  • Brick by Brick

5 redenen voor een muur van échte oude bakstenen | Brick by Brick

Bijgewerkt op: 12 feb. 2018

www.brick-brick.com

1. Het gebruik van natuurlijke materialen blijft een van dé interieurtrends

Natuurlijke materialen in je interieur zorgen voor zowel een warme als stoere uitstraling. Échte, eerlijke, milieuvriendelijke en robuuste elementen geven je interieur karakter.


Het gebruik van natuurlijke materialen als hout, marmer, steen, ijzer of bijvoorbeeld leer spreekt veel mensen aan. Je ziet het terug in alle woonblogs en interieurbladen.

Een oude bakstenen muur heeft een oer-uitstraling.

De rijke en rauwe structuren mogen gezien worden. Een muur van bakstenen wordt anders gevoegd, waardoor je veel diepte-effecten in de muur krijgt.

Geen nagemaakte, vaak wat goedkoper-ogende alternatieven.


Een echte brickwall zorgt voor een natuurlijk en stoer karakter van iedere ruimte.


Het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur blijft één van de trends. Op de foto een combinatie van een oude bakstenen muur met een houten vloer, houten balken en houten meubelen.


2. Bakstenen zijn duurzaam en onderhoudsvrij

De baksteen is extreem oud. Het bakken van stenen gebeurde al duizenden jaren voor Christus. De techniek werd later door de Romeinen wat aangepast en op grotere schaal toegepast.


Ben je weleens in Rome bij het Forum Romanum geweest?

Wat ooit het centrum van de wereld was, is nu een massa baksteen. De bakstenen vind je er nog, maar veel minder marmer bijvoorbeeld. Baksteen is een materiaal dat vervaardigd is om generaties te overleven, ze gaan hon-der-den jaren mee.


De baksteen is als het ware de basis van het hele Romeinse rijk geweest. Vandaag de dag is de Romeinse baksteen (individueel gezien) het meest gevonden restant uit de Romeinse periode. Gaaf, een product met zoveel historie en karakter.

Bakstenen vragen geen daarnaast geen onderhoud. Metselwerk wordt zelfs mooier na verloop van tijd en verkleurt weinig. Het geeft een woning charme.


3. Een échte brickwall krijgen is eenvoudiger dan je denkt


Een bakstenen muur is het mooist als hij eruitziet als hij er (heel) oud en origineel uitziet. Die look creëren neemt natuurlijk ook extra tijd in beslag, maar die wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de vorm van, en de kleurverschillen tussen de stenen.

Bang dat een brickwall laten maken een ingewikkelde, risicovolle klus is? Niet nodig.

Een muur is snel gemetseld, helemaal door een bedreven vakman.

Eentje van bijvoorbeeld 7 m2 - wat al een flinke muur is – gemetseld door één metselaar, staat binnen een dag.

Helemaal als er tegen een bestaande wand aan gemetseld kan worden, kan de metselaar zo aan de slag en staat de muur sneller dan je denkt.


4. Bakstenen muren zijn mooi te combineren

Vanwege de natuurlijke uitstraling past een muur van oude bakstenen prachtig in oude en industriële ruimtes. Industriële ruimtes kenmerken zich door rauwe structuren, grijstinten en een dominant karakter.


Vaak durven jonge mensen het aan om hun woning op die manier in te richten. Een bakstenen muur past daar natuurlijk perfect bij, maar je kunt hem met heel veel andere stijlen combineren.

Een oude muur kan ook heel mooi contrasterend werken, bijvoorbeeld bij een moderne en strakke stijl. Heeft jouw woning veel wittinten? De muur kan ook deels met cement bedekt worden voor een nog uniekere look, zodat de muur nog beter ‘fit’ in het geheel.

Conclusie is dat een brick wall een prachtig element in je huis is. In de voorbeelden zie je dat het niet uitmaakt of het een keuken, woonkamer, badkamer of zelfs een trappenhuis betreft.


5. Een brickwall is een prachtige eye-catcher


Woningen, restaurants of kantoorpanden met stijl hebben eye-catchers. Er zijn veel verschillende elementen om een eye catcher te creëren. Het toevoegen ervan kan echt verschil maken. Het maakt een interieur vaak net wat persoonlijker en zorgt ervoor dat de ruimte af is. Denk bijvoorbeeld aan stalen deuren, een open haard of een oude industriële lamp met een eigen geschiedenis.

Een brickwall past ook zeker in dat rijtje. Muren van oude bakstenen vallen op, hebben een unieke uitstraling en geven jouw woning net wat meer karakter.